Hjem > Nyheter > Bedriftsnyheter

Hva er P-tallet på overspenningsvern

2023-12-01

En overspenningsvern er en enhet som brukes til å beskytte elektrisk utstyr mot lyn eller andre forbigående overspenningseffekter. Den kan begrense for høy spenning til et sikkert område og lede overflødig strøm inn i jordledningen, og dermed unngå skade på utstyret. P-nummeret til overspenningsvernet refererer til dens beskyttelsesmodus, noe som betyr at den kan gi beskyttelse mellom hvilke linjer. Ulike P-nummer passer for forskjellige kraftsystemer og ledningsmetoder.


Generelt sett er det flere P-numre for CHYT overspenningsvern:

1P: indikerer at det bare er én beskyttelsesmodul, vanligvis brukt i enfase TT-systemer, og beskyttelsesmodusen er L-PE, som er beskyttelsen av strømførende ledning til jord.

1P+N: Refererer til to beskyttelsesmoduler, nemlig den spenningsfølsomme modulen for spenningsførende linje til null linje og utladningsrørmodul for null linje til jord linje. De brukes vanligvis i enfasede TT- eller TN-S-systemer, og beskyttelsesmodusene er L-N og N-PE, det vil si beskyttelsen av den strømførende linjen til null-linjen og null-linjen til jord.

2P: Refererer til å ha to beskyttelsesmoduler, vanligvis brukt i enfase TN- eller IT-systemer, med beskyttelsesmoduser L-PE og N-PE, det vil si beskyttelse for strømførende ledning til jord og nøytral ledning til jord.

3P: Refererer til tre beskyttelsesmoduler, vanligvis brukt i trefase TN-C eller IT-systemer. Beskyttelsesmodusene er L1-PE, L2-PE og L3-PE, som henholdsvis beskytter den trefasede strømførende ledningen mot jord.

3P+N: Refererer til fire beskyttelsesmoduler, nemlig den spenningsfølsomme modulen for trefaset strømførende ledning til nøytral og utladningsrørmodulen for nøytral ledning til jord. De brukes vanligvis i trefasede TN-S- eller TT-systemer, og beskyttelsesmodusene er L1-N, L2-N, L3-N og N-PE, det vil si beskyttelse av trefaset strømførende ledning til nøytral og nøytral ledning til jord.

4P: Refererer til fire beskyttelsesmoduler, vanligvis brukt i trefase TN-S eller TT-systemer. Beskyttelsesmodusene er L1-PE, L2-PE, L3-PE og N-PE, som er fullmodusbeskyttelse for trefaset strømførende ledning til jord og nøytral ledning til jord.


Når du velger P-nummeret for overspenningsvern, bør det tas omfattende hensyn til faktorer som den faktiske strømsystemtypen, jordingsmetoden og distribusjonsmetoden. Generelt sett bør overspenningsvern som kan gi full modusbeskyttelse velges så mye som mulig for å forbedre lynbeskyttelseseffekten. Samtidig bør kravene for valg, installasjon og koordinering av overspenningsvern i de nasjonale standardene GB 50057 "Code for Design of Lightning Protection of Buildings" og GB 50343 "Technical Code for Lightning Protection of Building Electronic Information Systems" bli fulgt.


Her er noen eksempler på bruksscenarier for P-numre for CHYT overspenningsvern:

I et enfaset 220V TT-system må brukere installere et overspenningsvern på første nivå ved hovedfordelingsboksen, et overspenningsvern på andre nivå ved grenfordelingsboksen og et tredje nivå overspenningsvern ved utstyrsenden. Så brukere kan velge 1P+N type primær overspenningsvern, 2P type sekundær overspenningsvern og 1P+N type tertiær overspenningsvern.

I et trefaset 380V TN-S-system må brukere installere et overspenningsvern på første nivå ved hovedfordelingsboksen, et overspenningsvern på andre nivå ved grenfordelingsboksen og et tredje nivå overspenningsvern ved utstyrsenden. Så brukere kan velge første nivå overspenningsvern av 4P eller 3P+N type, andre nivå overspenningsvern av 4P eller 3P+N type, og tredje nivå overspenningsvern av 4P eller 3P+N.

I et trefaset 380V TN-C-system må brukere installere et overspenningsvern på første nivå ved hovedfordelingsboksen, et overspenningsvern på andre nivå ved grenfordelingsboksen og et tredje nivå overspenningsvern ved utstyrsenden. Så brukere kan velge 3P-type primær overspenningsvern 9, 3P-type sekundær overspenningsvern 10, og 3P-type tertiær overspenningsvern.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept